Marcus Jadesköld

Marcus Jadesköld

Marcus Jadesköld skriver om sökmotoroptimering (SEO), webbutveckling, digital marknadsföring och skapar guider inom WordPress för PTO Group.

Primärt är Marcus Jadesköld specialiserad inom sökordsoptimering och gränsnitten Google Analytics, Search Console samt on-page optimeringar med fokus på tekniker som förbättrar er SEO och konverteringsfrekvens.

SEO som är den engelska förkortningen för search engine optimization.

Sökmotoroptimering handlar i sin grund om att förbättra placeringar i Googles sökresultat. Du uppnår en god seo genom att kombinera många olika och användarvänliga tekniker med fokus på era besökare och målgrupp. Detta resulterar i slutändan att er hemsida blir lättförståelig för sökmotorer som Google, och framförallt användbar för besökarna på er webbplats. Vilket i sin tur även ökar konverteringsfrekvensen, och skapar mer affärer via er egna webbplats.

När du arbetar för- och inom sökmotoroptimering (SEO) handlar det alltid om det såkallade organiska sökresultat. Arbetet med sökmotoroptimering är således i det längre perspektivet gratis och värderas baserat på ert innehållet. Du bör inte förväxla SEO med annonsering via exempelvis Google Ads, där du istället betalar för att hamna högre upp i sökresultaten.